Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát konta kriszta indította 14 éve
Nekem személy szerint sajnos nagyon ritkán sikerül eltalálnom a jó arányokat. Nádcukorral ill. mézzel és citrommal iszom a teát, ami általában gyümölcstea. De próbálok spórolni a cukorral, egészségügyi okokból.
Ti hogyan ízesítetek?
Hozzászólások eddig: 6
Hegedűs Ágnes üzente 4 éve
Szerintem érdemes többféle dologgal is kísérletezni, én most smoothie-kat gyártok, amikbe ízesítésképp teszek egy kis teát is. Nagyon finomak!
Itt van két jópofa recept:
https://teapalota.hu/forrosagban-fitten-dinnye-smoothie-teaval/
Kovács József üzente 13 éve
Én mature iszom a fekete teát, mert élvezem ahogyan "kesernyés". Egy kannához 3 filter, (kb. 2,3 liter) 30 percig szoktam benne hagyni a forró vízben. Lehet persze gyengébbet is készíteni, én szeretem hogy olyan telt, és van benne rendesen hatóanyag.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Sziaasztok!
Én is úgy tudom számít az áztatási idő és a víz hőfoka. Az áztatási idő általában rá van írva a teára, én azt alkalmazom. Hőfoknál fekete teánál, gyümölcs és rooibos teánál 100 fok, egyébként zöld és fehér tea 70-80 fok. Ha zöld teát forrázom akkor nagyon keserű lesz, szóval azt el szoktam kerülni.
Én egyébként ízesítetlenül "pucéran" iszom a teát. :) De a családomnak ha készítek akkor azt általában beízesítem. Egy bögréhez 2 teáskanál cukor és pár csepp citromlé az arányom, egy másfél literes kancsónál 2 evőkanál cukor és egy evőkanál citromlé, illetve pár csepp méz.
A nádcukrot még nem próbáltam, kandiscukrot is csak ritkán teszek a teámba. :)
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
A csipkebogyót mi a sütőben szoktuk szárítani. Kimagozni, sütőpapíron szétteríteni és a sütőben alacsony hőfokon 60-80 fokon szárítgatni egy 20-30 percet. Aztán lehet a teába tenni ízesítésként, vagy csak magában csipkebogyó teát főzni belőle. Én forrázni szoktam, és áztatni 8-10 percet a forró vízben, mert úgy gyorsabban kijön az íze, de elvileg ha azt akarja az ember hogy a vitaminból több maradjon benne, akkor nem szabad sem szárítani sütőben, sem forrázni. (mivel a c vitamin hőre bomlik)
Szóval ha a vitamin tartalma és nem az íze miatt kell, akkor szárítás nélkül kell egy éjszakára hideg vízbe beáztatni és aztán inni. :)
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Szép estét mindenkinek A csipkebogyó szárításáról és teaként való felhasználásáról érdeklődnék.
kovacs jolan üzente 14 éve
Sziasztok! Biztosan vannak jó módszerek, én a használati utasításon levő arányokat szoktam alapul venni. Ha pl. 2 dl-hez 1db filtert ír, akkor én is ezt alkalmazom. Ezen kívül úgy tapasztaltam, az áztatási idő is számít és a víz hőfoka (e két utóbbi különösen betartandó minőségi, speciális teák esetében)
Édesíteni általában nádcukorral, gyümölcscukorral és mézzel szoktam: 1 bögre teához mondjuk úgy 2 teáskanálnyit. Édesebben is szeretném, de az egészség érdekében ennél többet nem teszek . Ennyi így hirtelenjében, ha mélyebben érdekel vkit ez a témakör szívesen írok még róla:
Tigrida
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás