Tea: Mitől lesz finom az otthoni tea? Tippek arányokra, ízesítésre (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 488 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 55 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 488 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 55 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 488 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 55 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 488 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 55 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 18 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mitől lesz finom az otthoni tea? Tippek arányokra, ízesítésre

Ezt a témát konta kriszta indította 7 éve

Nekem személy szerint sajnos nagyon ritkán sikerül eltalálnom a jó arányokat. Nádcukorral ill. mézzel és citrommal iszom a teát, ami általában gyümölcstea. De próbálok spórolni a cukorral, egészségügyi okokból.
Ti hogyan ízesítetek?

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Kovács József üzente 6 éve

Én mature iszom a fekete teát, mert élvezem ahogyan "kesernyés". Egy kannához 3 filter, (kb. 2,3 liter) 30 percig szoktam benne hagyni a forró vízben. Lehet persze gyengébbet is készíteni, én szeretem hogy olyan telt, és van benne rendesen hatóanyag.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Sziaasztok!

Én is úgy tudom számít az áztatási idő és a víz hőfoka. Az áztatási idő általában rá van írva a teára, én azt alkalmazom. Hőfoknál fekete teánál, gyümölcs és rooibos teánál 100 fok, egyébként zöld és fehér tea 70-80 fok. Ha zöld teát forrázom akkor nagyon keserű lesz, szóval azt el szoktam kerülni.

Én egyébként ízesítetlenül "pucéran" iszom a teát. :) De a családomnak ha készítek akkor azt általában beízesítem. Egy bögréhez 2 teáskanál cukor és pár csepp citromlé az arányom, egy másfél literes kancsónál 2 evőkanál cukor és egy evőkanál citromlé, illetve pár csepp méz.

A nádcukrot még nem próbáltam, kandiscukrot is csak ritkán teszek a teámba. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

A csipkebogyót mi a sütőben szoktuk szárítani. Kimagozni, sütőpapíron szétteríteni és a sütőben alacsony hőfokon 60-80 fokon szárítgatni egy 20-30 percet. Aztán lehet a teába tenni ízesítésként, vagy csak magában csipkebogyó teát főzni belőle. Én forrázni szoktam, és áztatni 8-10 percet a forró vízben, mert úgy gyorsabban kijön az íze, de elvileg ha azt akarja az ember hogy a vitaminból több maradjon benne, akkor nem szabad sem szárítani sütőben, sem forrázni. (mivel a c vitamin hőre bomlik)
Szóval ha a vitamin tartalma és nem az íze miatt kell, akkor szárítás nélkül kell egy éjszakára hideg vízbe beáztatni és aztán inni. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szép estét mindenkinek A csipkebogyó szárításáról és teaként való felhasználásáról érdeklődnék.

Válasz

kovacs jolan üzente 7 éve

Sziasztok! Biztosan vannak jó módszerek, én a használati utasításon levő arányokat szoktam alapul venni. Ha pl. 2 dl-hez 1db filtert ír, akkor én is ezt alkalmazom. Ezen kívül úgy tapasztaltam, az áztatási idő is számít és a víz hőfoka (e két utóbbi különösen betartandó minőségi, speciális teák esetében)

Édesíteni általában nádcukorral, gyümölcscukorral és mézzel szoktam: 1 bögre teához mondjuk úgy 2 teáskanálnyit. Édesebben is szeretném, de az egészség érdekében ennél többet nem teszek . Ennyi így hirtelenjében, ha mélyebben érdekel vkit ez a témakör szívesen írok még róla:

Tigrida

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu