Tea: A Stevia, az egészséges édesítőszer

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 http://egeszsegesjovedelem.network.hu/

 

 

A por alakú Stevia 300x édesebb a cukornál és semmiféle káros mellékhatása nincs, ellentétben a mesterséges édesítőkkel. A Stevía édesítő hatásán túl gyógynövényként is funkcionál.

Stevia csoport 1

MIÉRT ELŐNYÖS A STEVIA HASZNÁLATA?

A Stevía Rebaudiana Bertoni névre keresztelt, Dél-Amerikában honos növény, magyarul
Jázminpakóca, az őszirózsafélék családjába tartozik. Különlegessége, hogy a levelei édes
ízüek.1931-ben francia vegyészek analizálták, és kimutatták, hogy édességét két vegyület-
csoport okozza, a rebaudioside ( 2-4 % ) és a stevioside ( 13 % ).
A levélből készült őrlemény 30x, a por alakú hatóanyag pedig 300x édesebb a cukornál.

Japánban 80 éve használják, és a kutatások, valamint a gyakorlat is azt mutatja, hogy ennek a növényi kivonatnak semmiféle káros mellékhatása nincs, ellentétben a mesterséges édesítőkkel.
Sajnálatos, hogy bár a Távol-Keleten az élelmiszeripari termékek széles skálájában
használják édesítésre ( pl. Japánban 50 % -ban ) addig az UNIÓban hosszas tortúra után
a tavalyi év végén engedélyezték, de csak mint adalékanyagot. Ez ki nem mondottan
ugyan, de egyértelműen a cukorkartellek gazdasági erőviszonyait demonstrálja.
A Stevía remekül helyettesítheti táplálékainkban a jelenleg dominánsan édesítésre
használt finomított cukrot.

De miért is kellene kiváltani a cukrot?
Nos, a cukor amellett, hogy erősen savasító hatású, megterheli a hasnyálmirigyet,

elvonja a szervezetünktől a vitaminokat és az ásványi anyagokat, és elpusztítja a
B vitamint termelő hasznos bélbaktériumokat. Túlzott fogyasztása különböző
degeneratív hatásokat okozhat.

Fogyókúrázóknak, diétázóknak.
A sztevia nem savasít, kalóriaértéke elhanyagolható, és a GI értéke is 0. /A glikémiás

index ( GI ) azt mutatja, hogy az adott élelmiszerben lévő szénhidrát milyen gyorsan
szívódik fel/ . A magas GI értékű táplálékok ( pl: cukor ) megemelik az inzulintszintet,
a vérnyomást, a koleszterinszintet, növelik az éhségérzetet, és a zsírok raktározását.

Az alacsony GI értékű ételek
teltségérzetet okoznak, optimalizálják anyagcserénket
és a testsúlyunkat.

A Stevía édesítő hatásán túl gyógynövényként is funkcionál.
Mivel az édes ízt okozó anyagok a glikozidok tulajdonképpen flavonoid jellegű vegyületek,
( vízben oldódó kék és vörös színanyagok ) ezért erős antioxidánsok is. Antibiotikus
voltukból adódóan gátolják a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulását. Gombaölő
hatása miatt alkalmas a candida diétához. Pozitív hatást tapasztaltak a 2.típusú
cukorbetegségben szenvedőknél az inzulinegyensúly beállításánál.

Fogyasztása
enyhíti az allergia, a reflux és a gyomorsav túltengés tüneteit. Jelenleg folyó magyar kutatások kimutatták a sztevía kálcium-megtartó hatását, ami bizakodásra ad okot a már
népbetegségnek számító osteropózissal kapcsolatban. Említést érdemel még a bőrregeneráló hatása, hiszen a brazíliai indiánok már évszázadok óta használják sebgyógyításra is. Az egészséges táplálkozás igényének előtérbe kerülését mutatja a Stevia iránti megnövekedtet kereslet . Elterjedését jelzi az USA-ban a Coca Cola és a Pepsi Stevíával édesített termékeinek divatossá válása.

Ételeinkben ízkülönbség nélkül behelyettesíthető a Stevía a finomított cukor helyett,
és mivel hőálló, természetesen sütésre, főzésre, befőzésre egyaránt használható.

Nem karamellizálódik, tehát ennek a speciális igénynek a kiváltására nem alkalmas.
A Stevía alkalmas arra, hogy ízveszteség nélkül egészségesebbé tegye ételeinket,
cukorbeteg diétán élő családtagjainkat pedig megóvhatjuk vele a szintetikusan
előállított édesítők kellemetlen mellékhatásaitól.
A Wellnet új terméke a Wellwíta Stevía por és tabletta formában.
Praktikus kezdetnek a tabletta kipróbálása, mert egyszerűbben behatárolhatók
vele az kívánt édesítő hatás eléréséhez szükséges mennyiségek.

Kis Zsuzsanna,

élelmiszeripari mérnök, életmód tanácsadó

Termékleírások
Stevia tabletta
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.


http://egeszsegesjovedelem.network.hu/

Nettó tömeg: 18g /300db/

Napi ajánlott adag hatóanyag tartalma:
Szteviol glikozidokra ajánlott teljes napi beviteli mennyiség:
maximum 4mg szteviol glikozid/kg testsúly /nap

Felhasználási javaslat:

Felhasználási javaslat: Felhasználható bármilyen édesítésre, egy tabletta kb. 3g (kb. 2 mokkáskanál) cukor édesítő hatásának felel meg. A termék akár hideg, akár meleg folyadékban azonnal oldódik.

Stevia por
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.


Nettó tömeg: 60g

Napi ajánlott adag hatóanyag tartalma:

Szteviol glikozidokra ajánlott teljes napi b
Felhasználási javaslat: Felhasználható bármilyen édesítésre, egy lapos teáskanál por (1g) kb. 300g cukor édesítő hatásának felel meg. A termék akár hideg, akár meleg folyadékban azonnal oldódik. Sütés esetén a port oldjuk fel egy kis hideg vízben, majd adjuk a tésztához és alaposan keverjük el.

A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!
A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, valamint az egészséges életmódot.
Tárolás: nedvességtől védve, szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva.
A tégely szilikagél tasakot tartalmaz, azt ne egye meg és a tégelyből ne távolítsa el.
Tartósítószert és mesterséges színezéket nem tartalmaz!
   http://egeszsegesjovedelem.network.hu/

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu