Tea: honeybush tea (kép)

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

honeybush tea

A Honeybush tea (Cyclopia intermedia) is Dél-Afrikából származik, mint a Rooibos. Sőt, tulajdonságai, jellege is a Rooiboséhoz hasonló, de íze egy kicsit édesebb. Mivel a magas fennsíkon terem (Cedarberg, Langkloof), és elég igényes növény, termesztése nem olyan egyszerű. A teához elsõsorban a cserje virágát és leveleit használják fel. A Honeybush bokrot már ültetvényeken is termesztik, de még ma is fõleg a vadon termõ cserje szüretelésébõl állítják elõ a teát. A Honeybush virága árasztja magából a méz illatot. A másik ok, amiért a teának édesebb, mézesebb íze van az az, hogy a Honeybush cserjét a virágzási idõszak alatt szüretelik. A nagyobb mennyiségben szüretelt cserje virágait és leveleit 4-5 méter átmérõjû és kb. 2 méter magas halmokban fermentálják. A halmot vászonzsákokkal takarják le, és 3-4 napon keresztül állni hagyják. A tea színe zöldbõl sötétbarnára változik, és illata, aromája is édesebb lesz. A harmadik naptól kezdve a külsõ rétegeket beforgatják, 12 óránként megismételve a mûveletet. A 3-5 nap múlva a teát vékony rétegben szétterítik, és a napon szárítják tovább, ez további 1-2 napot igényel.


Forrás: teaünnep.hu

Látta 666 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu