Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A Honeybush tea (Cyclopia intermedia) is Dél-Afrikából származik, mint a Rooibos. Sőt, tulajdonságai, jellege is a Rooiboséhoz hasonló, de íze egy kicsit édesebb. Mivel a magas fennsíkon terem (Cedarberg, Langkloof), és elég igényes növény, termesztése nem olyan egyszerű. A teához elsõsorban a cserje virágát és leveleit használják fel. A Honeybush bokrot már ültetvényeken is termesztik, de még ma is fõleg a vadon termõ cserje szüretelésébõl állítják elõ a teát. A Honeybush virága árasztja magából a méz illatot. A másik ok, amiért a teának édesebb, mézesebb íze van az az, hogy a Honeybush cserjét a virágzási idõszak alatt szüretelik. A nagyobb mennyiségben szüretelt cserje virágait és leveleit 4-5 méter átmérõjû és kb. 2 méter magas halmokban fermentálják. A halmot vászonzsákokkal takarják le, és 3-4 napon keresztül állni hagyják. A tea színe zöldbõl sötétbarnára változik, és illata, aromája is édesebb lesz. A harmadik naptól kezdve a külsõ rétegeket beforgatják, 12 óránként megismételve a mûveletet. A 3-5 nap múlva a teát vékony rétegben szétterítik, és a napon szárítják tovább, ez további 1-2 napot igényel.
Forrás: teaünnep.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!