Tea: Teafajták erjedésük alapján

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 489 fő
  • Képek - 317 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 63 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 82 db

Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A teafajtákat erjedésük szerint is osztályozhatjuk, eszerint létezik abszolút erjesztés nélküli, és tökéletesen, száz százalékig erjesztett tea is. Íme, a lista:

1. Zöld tea (lu cha): teljesen erjesztetlen tea. A tealeveleket leszedik, hirtelen hőkezeléssel megfonnyasztják, ezután formázzák. Ez lehet lapítás, sodrás, golyóvá gyúrás, göngyölés.Végül kiszárítják.

2. Fehér tea (bai cha): ez már erjesztett tea, 10-20 százalékban. Leszedik, a napon szárítják, majd mikor elérte a kellő erjedtségi szintet, mesterségesen kiszárítják teljesen.

3. Sárga tea (huang cha): ez is 10-20 százalékban erjesztett tea. A leveleket leszedik, magas hőfokon hirtelen megfonnyasztják, még nedvesen formázzák, majd melegítőedényben állandó páratartalom alatt erjesztik, végül kiszárítják.

4. Oolong tea (qing cha): erősebben (15-70 százalékig) erjesztett (=fermentált) tea. Létezik zöld oolong és barna oolong tea is. A zöldnél a leveleket vízszintesen forgó kosarakba rakják, itt meleg levegővel fonnyasztják, majd szárítják őket. Utána vászonba csavarva, forgó asztalon galacsinosítják a teát. Forgódobban szárítják ki teljesen. A barnát nem sodorják, hanem pirítják.

5. Vörös- vagy fekete tea (hong cha): erősen erjesztette tea (80-90százalékban). A leveleket frissiben fonnyasztják, sodorják, magas párájú helyiségben erjesztik, majd kiszárítják.

6. Pu Erh: a friss leveleket fonnyasztják és szárítják a napon, majd felgőzölik, szétterítik, vászonnal több napra letakarva hagyják. Itt erjednek meg, ezután formába préselik, és kiszárítják. 

Címkék: tea teafajták vörös oroszlán

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu