Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Teaház Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, vagy akár blogot is írhatsz teázási szokásaidról - ahogy jólesik! Tartsunk össze mi, teafüggők, és gondozzuk közösen ezt a klubot!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Oroszlán Kinga
Teaház Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Blahó Tímea | 0 hozzászólás
A tea első felbukkanásával kapcsolatban sajnos nincsenek tárgyi bizonyítékok. Viszont az ázsiai igen hangsúlyos teakultúrának köszönhetően számos legenda foglalkozik eredetével.
Történt egyszer, hogy Sen-nung kínai császár, időszámításunk előtt 2700 körül nagy utazásban volt gyalogszerrel kíséretével. Nagy nyári meleg lévén megpihentek. (Sen-nungról tudni kell, hogy uralkodó létére szenvedélyes botanikus volt, aki mindig ragaszkodott hozzá, hogy ivóvízét fogyasztás előtt felforralják fertőtlenítés céljából.) Tehát a császár és kísérete megpihent.
|
|
15 éve | konta kriszta | 0 hozzászólás
Kedves Klubtagok!
TÖLTSD FEL FOTÓDAT A GALÉRIÁBA ITT!
Megérkezett az igazi ősz, beköszöntött a hideg, esős idő. Nincs is jobb ilyenkor, mint ülni a melegben és finom teát szürcsölgetni, onnan nézni, ahogy kint esik az eső. Előttem legalábbis most ez a kép rajzolódik. Engedjétek Ti is szabadra a fantáziátokat és készítsetek fényképet!
A Vörös Oroszlán Teaházzal együttműködve fotópályázatot indítunk Tea és az Ősz címmel.
Készíts fényképeket a témában, és töltsd fel IDE >> a PÁLYÁZAT GALÉRIÁBA!
Kedves Klubtagok!
A Vörös Oroszlán Teaház nagy szeretettel vár egy kellemes teázásra! Igen nagy választékból kóstolhatunk a világ szinte minden területéről különlegességeket, melyek nem csak finomak, de egészségesek is.
Térjetek be Ti is egy teára, mondjátok be network-ös felhasználóneveteket és már kapjátok is az 5% kedvezményt!
Szeretettel vár a Vörös Oroszlán Teaház!
15 éve | konta kriszta | 0 hozzászólás
Bizony, teából sütni-főzni is lehet. Amikor elolvastam ezeket a recepteket, nem túlzottan futott össze a nyál a számban, de lehet, hogy egyszer nekiveselkedek, és megváltozik a véleményem. Remélem közületek lesz, aki bátrabb lesz nálam, és kipróbálja. Íme, egy sütemény- és egy egészen különleges, ázsiai főételrecept, teából:
Kamillás süti:
Hozzávalók:
- 6 evőkanál vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg + két evőkanál lisz
- 2 tojás
- 1 dl erősre főzött kamillatea
- 3 evőkanál citromlé
- fél csomag sütőpor
- egy csipet só
Elkészítés:
- előmelegítjük a sütőt, kivajazzuk a tepsit vagy a formát
- 30 mp-ig keverjük a vajat, majd hozzáadjuk a 25 dkg cukor negyedét és a csipet sót, és krémesre keverjük
- utána fokozatosan hozzáadjuk a 25dkg lisztet
- ezt a tésztát beleöntjük a formába, és 15 percig sütjük
- amíg sül, felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a maradék cukrot, 2 ek lisztet, sütőport, a teát és a citromlevet, majd simára keverjük
- ha lejárt a 15 perc, a félig megsült süti tetejére öntjük a krémet, és tovább sütjük, még kb.
15 éve | konta kriszta | 2 hozzászólás
15 éve | Mályi Virág | 1 hozzászólás
A jázmintea egy kínai tea, pontosabban Fucsien tartományból származik, de többfelé is termesztik, mint például Tajvanon. Igazi teakülönlegesség! Általában zöld teából készítik, de van olyan változata is, melyhez fehér teát használnak. De készüljön bármelyikből is, az biztos, hogy rendkívül illatos és egészséges teát kapunk.
A jázmin virág egyfajta kultuszt képvisel Kínában. A bölcsek azt tartják róla, hogy aki rendszeresen issza, megszépül tőle.
15 éve | Medve Zsolt | 0 hozzászólás
Ha máshol nem, itt a klub videói között biztosan láttad a japán teázásról szóló videókat. Láthatjuk, hogy milyen nagy tisztelet ővezi a teázást, ami e népnél igazi szertartás. Míg a nyugati országokra a felgyorsult élet jellemző, addig Japánban minden körülmény között megadják a módját annak, hogy figyelmet szenteljenek egymásnak, na és a teázásnak. A zöld tea fogyasztása Japánban hozzátartozik a normál életvitelhez. Gondoljunk csak bele, miért van az, hogy a japán emberek élettartama jóval magasabb a többi országokénál?
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás